Welke werkzaamheden jij uit kunt besteden

Welke werkzaamheden jij uit kunt besteden

Je hebt het druk en je wilt tijd besparen. Efficiënter werken, maar ook zijn er werkzaamheden die je eigenlijk zelf niet meer wil doen.

Dat kan verschillende redenen hebben:

  • De werkzaamheden zijn niet leuk om te doen.
  • De werkzaamheden kosten te veel tijd.
  • De werkzaamheden zijn moeilijk om te doen.

In al deze gevallen dan is het advies: direct uitbesteden. Waarom zou je het zelf nog doen? Het is ook veel lekkerder als je dit soort werkzaamheden of taken uit kan besteden. Je bespaart hiermee tijd om dat te doen, wat je wel leuk vindt. Want je weet waar jouw passie ligt, toch? En juist die dingen wil je dagelijks doen, dus doe het!

Als je denkt welke taken zijn dan zo moeilijk, stom of kosten veel tijd, pak een groot vel papier en schrijf het op. Dan komen er zo tal van taken bij je op. Ook kan je sparren met een personal assistant, online business manager of geef het beestje een naam om samen tot taken te komen, die je niet meer zelf zou moeten willen doen. Vaak zijn het er meer dan je denkt.

Een paar voorbeelden van taken die je uit zou kunnen besteden:

  • Inbox: laat iemand jouw inbox beheren en mails beantwoorden en afspraken maken.
  • LinkedIn beheer: wil je actief zijn op LinkedIn maar weet je niet hoe het werkt of waar je de tijd vandaan moet halen? Laat het een expert doen. Iemand die elke dag jouw uitnodigingen checkt, interactie met (niet) connecties heeft en regelmatig een bericht post.
  • Nieuwsbrief: wil je al tijden een nieuwsbrief versturen? Mensen zat die dit leuk vinden om te doen, die weten welke artikelen ze in de nieuwsbrief kunnen zetten, maar ook heel goed zijn in grammatica en spelling.
  • Blogs schrijven: ook dit staat al maanden op je wensenlijst, je komt er niet aan toe, maar weet ook niet goed hoe je moet starten. Waar moet je in vredesnaam over bloggen? Genoeg blogexperts die jou hiermee kunnen helpen. Doe geen cursus maar laat het doen, je blijft zo voldoende tijd houden voor jouw passies.
  • Social media: het hele social media gebeuren, is een vak apart. Een strategie opzetten en volgens die strategie werken, het is niet eenvoudig. Daarnaast moet je er ook wel een beetje gevoel voor hebben.

Zeg jij hier: no way! Ga op zoek (via social media ;)) naar een social media manager. Deze held gaat jou helpen om eerst te bepalen waarom je op social media actief wilt zijn. Dit is slechts een greep uit de werkzaamheden.

Want je kan ook heel makkelijk iemand je boekhouding laten doen, not me! Ik heb dit direct uitbesteed. Ik verstuur zelf mijn facturen, maar daar houdt het bij op. Een boekhouder regelt de rest, geeft mij enorm veel rust, ik weet dat het netjes en op tijd gebeurt en ik hoef er geen stress van te hebben.

Waar krijg jij stress van?

Welke werkzaamheden kan jij uitbesteden?

Weet je al waar jij stress van krijgt? Een oproep plaatsen op social media kan al heel goed werken. Dan krijg je vast heel veel reacties, die je moet doorspitten, ook dit kan je voor zijn. Zet in je oproep alvast heel duidelijk wat je zoekt, wie je zoekt, voor hoeveel uur je iemand zoekt, of diegene op locatie of vanuit huis kan werken etc. Wanneer je een top 3 hebt gemaakt, ga je kennismaken om te voelen of er een goede klik is. Iemand kan nog zo goed zijn in zijn/haar werk, is de klik er niet, dan wordt het lastig. Geen rode vlaggen tijdens de gesprekken, dan zit je gebakken. Heb je mogelijk meerdere experts nodig, geen punt!

Alles onder één dak

Zorg dat je één contactpersoon hebt, die de taken kan verdelen. Er zijn zoveel personal assistants of online business managers die een groot netwerk hebben, dat jij het jezelf alleen maar makkelijk kan maken. Zorg dus dat je experts om je heen hebt, die in de werkzaamheden die je wilt uitbesteden, beter zijn dan jijzelf. Zo verzamel je een team van experts om je heen om jouw bedrijf te laten groeien. O, en niet te vergeten. Het werken met een personal assistant levert geld op! Hoe? Ik leg het je uit. Jij hebt over het algemeen een hoger uurtarief dan een personal assistant. De P.A. doet taken die jou tijd en geld kosten, omdat je in die tijd geen geld kan verdienen. De werkzaamheden worden door de P.A. gedaan en ondertussen bedien jij jouw klanten en verdien je dus geld.

Wil je eens sparren om samen te bepalen wat jij het best kan uitbesteden?

Let’s go!

Nog meer leuke blogs!

Succesvol ondernemen op jouw voorwaarden!

Een bedrijf starten is een mooie manier om bijvoorbeeld financiële vrijheid te krijgen en om te bepalen wanneer jij wil werken. Jouw eigen regels gelden! Maar er is meer voor nodig dan alleen ambitie. Met de juiste investeringen, strategieën en plannen kan iedereen...

Blog
dec 29, 2022

Waarom ik ga voor duurzame bedrijven

Een duurzame samenwerking is voor mij dus samenwerken voor de lange termijn plus samenwerken met groene bedrijven. Bedrijven die iets bijdragen aan deze planeet. Het valt niet mee om als individu het goede te doen. We worden zo misleid, etiketten die niet leesbaar...

Blog
dec 12, 2022

FUCK High end

Wat is het waard, high end. Het betekent zoveel als dat je voor jouw dienst een forse prijs kan vragen, want je levert immers een partij waarde waar je u tegen zegt. Mijn bescheiden mening is dat high end niet meer is dan wat andere ondernemers ook aanbieden....

Blog
okt 4, 2022

Waar haal jij de inspiratie voor je social media vandaan?

Inspiratie is een ding. Je hebt het vaak niet als je het nodig hebt, omdat je al veel te lang geen post meer hebt geplaatst op je social media kanalen. Je baalt, maar hoe harder je baalt, het wordt er niet beter op. Inspiratie kan je niet echt dwingen, of eigenlijk...

Blog
sep 8, 2022