FUCK High end

Wat is het waard, high end. Het betekent zoveel als dat je voor jouw dienst een forse prijs kan vragen, want je levert immers een partij waarde waar je u tegen zegt.

Mijn bescheiden mening is dat high end niet meer is dan wat andere ondernemers ook aanbieden. Misschien beledig ik hier mensen mee. Maar ondernemers die net starten, besloten hebben andere prijzen te vragen (lees vriendelijk) die bieden dezelfde waarde. Ben ik van overtuigd.

Instappen voor een bedrag van minimaal 10K en dan elke week 3 automatische e-mails ontvangen, met zogenaamd informatie die voor jou persoonlijk is samengesteld. Het is gewoon niet zo. Het is 13 in een dozijn, want andere ondernemers krijgen dezelfde e-mails. Alles is geautomatiseerd, er is niks persoonlijks aan. Als je dat wilt, prima natuurlijk.

En echt, je neemt echt wel wat mee van zo’n traject, je leert er zeker van, maar leer je ook wat je wilde leren? Komen zij na wat ze beloofd hebben, of geven ze je hoop en is het totaal niet wat je ervan verwacht had? Dan is 10K of meer echt heel veel geld.

Ben je specifiek naar iets op zoek, zoek dan iemand die je daarbij kan helpen. Maak het niet algemeen, want wat levert een algemeen traject je op?

Zorg dat het geen copy paste is, zorg dat het uniek is, afgestemd op jouw wensen.

Ik wil hier niemand mee beledigen, maar ik hoor het om me heen. Het is voor veel ondernemers een mooi verdienmodel, maar kan je oprecht zeggen dat je andere ondernemers hiermee helpt?

Ga na wat jij wilt dat het oplevert. Waar wil jij mee naar huis gaan na een training. Wat levert het jou op om je business op te schalen, te verbeteren, je aanbod helder te krijgen?

Het klinkt interessant om een duur traject te volgen, maar onderaan de streep is essentieel waar jij mee naar huis gaat, waar jij je business en jezelf verder mee helpt.

En als je toch bent ingestapt, zie het dan als een leermoment. Je weet na het traject wat je er wel en niet aan hebt gehad en wat je de volgende keer anders doet.

Jaartrajecten voor 45K, klinkt ook zo verleidelijk. Had je die 45K maar ‘over’ om zo’n traject te volgen. Of toch niet? Want 45K is een klauw geld he, verdien je niet zomaar terug. Want zeg eerlijk, wil jij elke maand zoveel geld verdienen, maar kan je het niet uitgeven omdat je continue aan het werk bent? Ligt je sociale leven plat omdat je alleen maar aan het werk bent? Je verdient onwijs veel geld, maar word je er echt gelukkig van?

Denk dus heel goed na en laat je adviseren. Ga na wat jij nodig hebt, wat voor jou en je bedrijf belangrijk is en ga dan op zoek naar iets wat bij je past. Wat voor jou is gemaakt, niet voor de massa.

Nog meer leuke blogs!

Succesvol ondernemen op jouw voorwaarden!

Een bedrijf starten is een mooie manier om bijvoorbeeld financiële vrijheid te krijgen en om te bepalen wanneer jij wil werken. Jouw eigen regels gelden! Maar er is meer voor nodig dan alleen ambitie. Met de juiste investeringen, strategieën en plannen kan iedereen...

Blog
dec 29, 2022

Waarom ik ga voor duurzame bedrijven

Een duurzame samenwerking is voor mij dus samenwerken voor de lange termijn plus samenwerken met groene bedrijven. Bedrijven die iets bijdragen aan deze planeet. Het valt niet mee om als individu het goede te doen. We worden zo misleid, etiketten die niet leesbaar...

Blog
dec 12, 2022

Waar haal jij de inspiratie voor je social media vandaan?

Inspiratie is een ding. Je hebt het vaak niet als je het nodig hebt, omdat je al veel te lang geen post meer hebt geplaatst op je social media kanalen. Je baalt, maar hoe harder je baalt, het wordt er niet beter op. Inspiratie kan je niet echt dwingen, of eigenlijk...

Blog
sep 8, 2022

Hoe te dealen met sociale media?

Een interessant platform, waar je veel mee kan bereiken, maar er is ook zeker een keerzijde. Zo’n keerzijde die je heel persoonlijk kan opvatten, waar je wakker van ligt en die jouw manier van werken kan beïnvloeden. Een top medium om je aanbod te presenteren,...

Blog
jul 1, 2022

Waarom uurtje-factuurtje geen goed idee is

Waarom uurtje-factuurtje geen goed idee is Zelf deed ik het ook hoor, daar niet van. Toen ik net begon, was mijn uurtarief ook lager dan nu. Ik heb zeker meer ervaring opgedaan, maar ik ben mezelf ook blijven ontwikkelen, ik doe steeds meer voor mijn klanten en...

Blog
mei 24, 2022

Brainstormen anno 2022 met Marge in Charge

Brainstormen anno 2022 met Marge in Charge Zeker weten dat niet iedereen het doet zoals ik het doe. En ik kan nog veel leren, weet ik zeker. Learning on the job noem ik het. Als je een nieuwe dienst aanbiedt, moet je toch ergens beginnen, nietwaar? Mijn brainstorm...

Blog
apr 4, 2022

Een eigen bedrijf combineren met een ziek familielid

Een eigen bedrijf combineren met een ziek familielid Het is een rare combinatie, ook eentje die je niet wilt, natuurlijk. Ik besef me dat ik zeker niet de enige ben. Dat het meer een uitzondering is als je in jouw gezin niet te maken hebt met een ernstig zieke...

Blog
feb 16, 2022

Kansen pakken is een vak apart

Kansen pakken is een vak apart Steeds meer merk ik dat ik echt van het kansen pakken ben. Ze liggen zo vaak voor het grijpen, doe er dan wat mee!Ik wil het liefst iedereen toeschreeuwen dat ze geen kansen moeten laten liggen. Je snapt, het gaat niet vanzelf. Het...

Blog
jan 31, 2022

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk Sinds vorig jaar doe ik aan vrijwilligerswerk. Ik was het type dat vooral geld overmaakte en zelf eigenlijk niet echt de handen uit de mouwen stak Ik begon begin vorig jaar met social media voor klanten en toen kwam Rocking Up X-Mas ook op mijn...

Blog
dec 20, 2021

Welke social media platformen zijn geschikt voor jou

Welke social media platformen zijn geschikt voor jou? Je weet het vast wel maar het komt er steeds niet van. Starten met social media. Op welk platform moet ik zijn met mijn product en/of dienst? Kan ik met templates werken en welke strategie kan ik erop na houden?...

Blog
dec 7, 2021