Waarom ik ga voor duurzame bedrijven

Een duurzame samenwerking is voor mij dus samenwerken voor de lange termijn plus samenwerken met groene bedrijven. Bedrijven die iets bijdragen aan deze planeet.

Het valt niet mee om als individu het goede te doen. We worden zo misleid, etiketten die niet leesbaar zijn en zo weet je dus niet of je het goede product in handen hebt, als je door de supermarkt loopt. Je huis verduurzamen is ook zo eenvoudig nog niet. Wat heb je écht nodig voor jouw huis. Het is niet helder, het is te vaag, waardoor je eigenlijk geen keus kan maken. Dat terwijl ook ik mijn steentje wil bijdragen.

Ik koop bijna alleen nog maar tweedehands kleding. Ik eet biologisch vlees en probeer de fiets te pakken in plaats van de auto. Maar is het genoeg? Thuis hou ik de verwarming een graadje lager, voor het milieu, maar ook voor mijn portemonnee. Eerlijk is eerlijk, die energieleveranciers gaan van mij niet rijk worden.

Verder help ik mijn medemens, geef ik weg en probeer ik het goede te doen. Dat is uiteindelijk ook waar het om gaat. Hoe jij het voelt, is goed.

Naar Spanje met het vliegtuig? Ik sluit niet uit dat dat gaat gebeuren, ik ben geen heilig boontje. We mogen het allemaal op onze eigen manier doen, zonder een andere te veroordelen.

Plastic? Liever niet. Wasmiddel hoeft niet meer in grote plastic flessen. Zeep en shampoo kan in bars. Er komen steeds meer opties. Tandpasta zijn tabletten, waardoor een tube tandpasta, super moeilijk om te recyclen, bij mij is verbannen.

Qua bedrijven wil ik dolgraag groene bedrijven hebben. Of tenminste die bijdragen aan een betere wereld. Voor mens, voor dier en voor de aarde. Nog best heel breed dus. En nee, niet al mijn klanten zijn groen, maar dat hoeft ook niet. Ik heb wel steeds beter voor ogen waar ik naartoe wil. Klanten die nog niet groen zijn, kan ik misschien wel een beetje groener maken, is dat wat waard? Ik denk het wel.

Een beter milieu begint bij jezelf, is zo cliché, maar wel waar. Als je het goede voorbeeld geeft, inspireer je mensen en gaan ze ook anders denken en andere keuzes maken. Dan ben je toch goed bezig?

Ga voor jezelf na wat je doet en wat je wilt doen. Werk naar die nieuwe stip op de horizon, maar blijf wel bij je gevoel.

Wat doe ik:

  • Minder vlees eten (en anders biologisch, varkensvlees eet ik niet meer)
  • Minder plastic kopen (wasmiddel, zeep, shampoo, tandpasta etc)
  • Minder nieuwe kleding kopen (Vinted)
  • Kleding en schoenen weggeven
  • Werken voor groene bedrijven
  • Goede doelen steunen

Deze lijst moet nog veel langer worden. Dat besef ik me ook, maar ik doe het op mijn tempo, want alleen dat werkt.

De samenwerking met Cores Environment is een feit en daar ben ik ontzettend blij mee! Zij verwerken afval op de best mogelijke manier. Ik vind het te gek dat ik een bijdrage mag leveren en hen kan helpen met naamsbekendheid, maar ook met het eerlijke verhaal. Misstanden hierover moeten ook de wereld uit, zodat de consument weet wat wel en wat niet te doen.

Er gaan er meer volgen, daar heb ik alle vertrouwen in. Daar ben ik zelfs al mee bezig. Dat geeft zoveel energie.

Nog meer leuke blogs!

Succesvol ondernemen op jouw voorwaarden!

Een bedrijf starten is een mooie manier om bijvoorbeeld financiële vrijheid te krijgen en om te bepalen wanneer jij wil werken. Jouw eigen regels gelden! Maar er is meer voor nodig dan alleen ambitie. Met de juiste investeringen, strategieën en plannen kan iedereen...

Blog
dec 29, 2022

FUCK High end

Wat is het waard, high end. Het betekent zoveel als dat je voor jouw dienst een forse prijs kan vragen, want je levert immers een partij waarde waar je u tegen zegt. Mijn bescheiden mening is dat high end niet meer is dan wat andere ondernemers ook aanbieden....

Blog
okt 4, 2022

Waar haal jij de inspiratie voor je social media vandaan?

Inspiratie is een ding. Je hebt het vaak niet als je het nodig hebt, omdat je al veel te lang geen post meer hebt geplaatst op je social media kanalen. Je baalt, maar hoe harder je baalt, het wordt er niet beter op. Inspiratie kan je niet echt dwingen, of eigenlijk...

Blog
sep 8, 2022

Hoe te dealen met sociale media?

Een interessant platform, waar je veel mee kan bereiken, maar er is ook zeker een keerzijde. Zo’n keerzijde die je heel persoonlijk kan opvatten, waar je wakker van ligt en die jouw manier van werken kan beïnvloeden. Een top medium om je aanbod te presenteren,...

Blog
jul 1, 2022

Waarom uurtje-factuurtje geen goed idee is

Waarom uurtje-factuurtje geen goed idee is Zelf deed ik het ook hoor, daar niet van. Toen ik net begon, was mijn uurtarief ook lager dan nu. Ik heb zeker meer ervaring opgedaan, maar ik ben mezelf ook blijven ontwikkelen, ik doe steeds meer voor mijn klanten en...

Blog
mei 24, 2022

Brainstormen anno 2022 met Marge in Charge

Brainstormen anno 2022 met Marge in Charge Zeker weten dat niet iedereen het doet zoals ik het doe. En ik kan nog veel leren, weet ik zeker. Learning on the job noem ik het. Als je een nieuwe dienst aanbiedt, moet je toch ergens beginnen, nietwaar? Mijn brainstorm...

Blog
apr 4, 2022

Een eigen bedrijf combineren met een ziek familielid

Een eigen bedrijf combineren met een ziek familielid Het is een rare combinatie, ook eentje die je niet wilt, natuurlijk. Ik besef me dat ik zeker niet de enige ben. Dat het meer een uitzondering is als je in jouw gezin niet te maken hebt met een ernstig zieke...

Blog
feb 16, 2022

Kansen pakken is een vak apart

Kansen pakken is een vak apart Steeds meer merk ik dat ik echt van het kansen pakken ben. Ze liggen zo vaak voor het grijpen, doe er dan wat mee!Ik wil het liefst iedereen toeschreeuwen dat ze geen kansen moeten laten liggen. Je snapt, het gaat niet vanzelf. Het...

Blog
jan 31, 2022

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk Sinds vorig jaar doe ik aan vrijwilligerswerk. Ik was het type dat vooral geld overmaakte en zelf eigenlijk niet echt de handen uit de mouwen stak Ik begon begin vorig jaar met social media voor klanten en toen kwam Rocking Up X-Mas ook op mijn...

Blog
dec 20, 2021

Welke social media platformen zijn geschikt voor jou

Welke social media platformen zijn geschikt voor jou? Je weet het vast wel maar het komt er steeds niet van. Starten met social media. Op welk platform moet ik zijn met mijn product en/of dienst? Kan ik met templates werken en welke strategie kan ik erop na houden?...

Blog
dec 7, 2021