Waarom een samenwerking niet loopt zoals je wilt

Waarom je samenwerking niet loopt zoals je wilt

Bloggen kan ook therapeutisch werken! Ha!

Een samenwerking lukt niet altijd. Dat kan om verschillende redenen zijn. Als je mij een beetje kent, weet je dat ik hou van afspraken maken en afspraken ook vooral nakomen.

Wanneer je dit niet doet, is dat voor mij wel een eerste signaal. Een samenwerking is gelijkwaardig, dat betekent ook dat jouw voorwaarden gelden. Je hebt een onderneming gestart, daar horen normen en (kern)waarden bij. Hou die altijd dichtbij.

Mijn deal breakers:

  • Afspraken niet nakomen.
  • Meer energie kwijt zijn dan je terugkrijgt.
  • Geen budget voor mij, maar investeren in de gekste dingen.
  • Advies van mij niet aannemen, maar wel van Jan en Alleman (wie de fuck dat ook is).

Bovenstaande gebeurt dus wel als je niet oplet of niet naar jezelf luistert.

Het is weer een leermoment.

Een samenwerking kan niet werken als de andere partij geen rekening houdt met jouw kernwaarden. Dan moet je direct stoppen. Deed ik dat? Nee! Niet dat ik er spijt van heb, maar ik weet nu wel dat ik zoiets niet meer doe.

Als ik in het product en de persoon geloof, wil ik er zoveel voor doen, dat ik toch soms mijn eigen principes opzijzet. Dat is niet goed! Helemaal niet, maar dat is een potje lastig. Je wilt iemand zo graag helpen, maar soms wil diegene helemaal niet geholpen worden.

Mixed feelings als je in zo’n samenwerking zit. Je blijft proberen, tegen beter weten in, je verandert de manier van samenwerking om het toch nog nieuw leven in te blazen. Tot je op een punt komt, dat je er emotioneel van wordt. Dan ben je al te laat. Je wilde zo graag! Je probeerde zo hard, maar toch krijg je de deksel op je neus.

En heus, dat gaat iedereen overkomen, maar hoe langer je bezig bent met je bedrijf hoe meer je leert, hoe beter je weet welke samenwerking wel werkt én vooral welke niet goed voor je is.

Wat voor mij belangrijk is:

  • blind vertrouwen
  • eerlijkheid
  • respect
  • transparant
  • humor

Zonder vertrouwen geen samenwerking, nooit, never. Afspraken op papier zetten is geen overbodige luxe maar dat je van elkaar op aan komt, is cruciaal. De basis van een samenwerking.

Eerlijk zijn tegen elkaar. Onrecht en oneerlijk zijn, ben ik zwaar allergisch voor. Dan pas je niet bij mij. Voel ik me gepiepeld dan is het klaar, voor altijd. Dat is iets waar ik echt niet tegen kan en wat ik een ander nooit zal aandoen.

Ik ben een open boek, misschien soms wel te open. What you see is what you get. Wel meer, niks minder. Ik ga voor duizend procent en verwacht dat ook terug. Ik sta voor je klaar, geef je advies, help mee, denk mee, wat dan ook. Ik ben hier op de wereld, ook om anderen te helpen. Daar word ik gelukkig van, maar dan wil ik wel respect.

Het klinkt allemaal wel heel serieus, hè? Maar ik neem mijn werk ook serieus. Maar ik hou ook van lol maken, grappen maken, tussen de regels door lezen, het randje opzoeken. Met mijn creativiteit kom ik tot de gekste ideeën, het zal je verbazen. Maar humor is een belangrijk onderdeel in mijn bedrijf. Zonder humor kom ik de dag moeilijker door. Samen met jou lol maken, is nog veel leuker! Het gezegde ‘work hard, play hard’ komt ondertussen je keel uit, maar het hoort er zeker bij. Hard werken, hard genieten.

Dit blog is heel persoonlijk. Een samenwerking loopt stuk, daar heb ik last van, doet pijn. Maar mijn verstand en gevoel zeggen dat ik dit moet doen, voor mezelf kiezen, om daarna weer te kunnen shinen.

We gaan hier allemaal doorheen, de één misschien wat vaker dan de ander. Hoeft niet altijd met eigenwijsheid te maken te hebben (of ben ik nu eigenwijs) want je wilt zo graag helpen, dat je aan jezelf voorbij gaat. Dat moet stoppen! En wel nu!

Meer over een eerlijke en oprechte samenwerking lees je in mijn pinnetjes.

Liefs van Marga

Nog meer leuke blogs!

Succesvol ondernemen op jouw voorwaarden!

Een bedrijf starten is een mooie manier om bijvoorbeeld financiële vrijheid te krijgen en om te bepalen wanneer jij wil werken. Jouw eigen regels gelden! Maar er is meer voor nodig dan alleen ambitie. Met de juiste investeringen, strategieën en plannen kan iedereen...

Blog
dec 29, 2022

Waarom ik ga voor duurzame bedrijven

Een duurzame samenwerking is voor mij dus samenwerken voor de lange termijn plus samenwerken met groene bedrijven. Bedrijven die iets bijdragen aan deze planeet. Het valt niet mee om als individu het goede te doen. We worden zo misleid, etiketten die niet leesbaar...

Blog
dec 12, 2022

FUCK High end

Wat is het waard, high end. Het betekent zoveel als dat je voor jouw dienst een forse prijs kan vragen, want je levert immers een partij waarde waar je u tegen zegt. Mijn bescheiden mening is dat high end niet meer is dan wat andere ondernemers ook aanbieden....

Blog
okt 4, 2022

Waar haal jij de inspiratie voor je social media vandaan?

Inspiratie is een ding. Je hebt het vaak niet als je het nodig hebt, omdat je al veel te lang geen post meer hebt geplaatst op je social media kanalen. Je baalt, maar hoe harder je baalt, het wordt er niet beter op. Inspiratie kan je niet echt dwingen, of eigenlijk...

Blog
sep 8, 2022

Hoe te dealen met sociale media?

Een interessant platform, waar je veel mee kan bereiken, maar er is ook zeker een keerzijde. Zo’n keerzijde die je heel persoonlijk kan opvatten, waar je wakker van ligt en die jouw manier van werken kan beïnvloeden. Een top medium om je aanbod te presenteren,...

Blog
jul 1, 2022

Waarom uurtje-factuurtje geen goed idee is

Waarom uurtje-factuurtje geen goed idee is Zelf deed ik het ook hoor, daar niet van. Toen ik net begon, was mijn uurtarief ook lager dan nu. Ik heb zeker meer ervaring opgedaan, maar ik ben mezelf ook blijven ontwikkelen, ik doe steeds meer voor mijn klanten en...

Blog
mei 24, 2022

Brainstormen anno 2022 met Marge in Charge

Brainstormen anno 2022 met Marge in Charge Zeker weten dat niet iedereen het doet zoals ik het doe. En ik kan nog veel leren, weet ik zeker. Learning on the job noem ik het. Als je een nieuwe dienst aanbiedt, moet je toch ergens beginnen, nietwaar? Mijn brainstorm...

Blog
apr 4, 2022

Een eigen bedrijf combineren met een ziek familielid

Een eigen bedrijf combineren met een ziek familielid Het is een rare combinatie, ook eentje die je niet wilt, natuurlijk. Ik besef me dat ik zeker niet de enige ben. Dat het meer een uitzondering is als je in jouw gezin niet te maken hebt met een ernstig zieke...

Blog
feb 16, 2022

Kansen pakken is een vak apart

Kansen pakken is een vak apart Steeds meer merk ik dat ik echt van het kansen pakken ben. Ze liggen zo vaak voor het grijpen, doe er dan wat mee!Ik wil het liefst iedereen toeschreeuwen dat ze geen kansen moeten laten liggen. Je snapt, het gaat niet vanzelf. Het...

Blog
jan 31, 2022

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk Sinds vorig jaar doe ik aan vrijwilligerswerk. Ik was het type dat vooral geld overmaakte en zelf eigenlijk niet echt de handen uit de mouwen stak Ik begon begin vorig jaar met social media voor klanten en toen kwam Rocking Up X-Mas ook op mijn...

Blog
dec 20, 2021