Ultiem ontspannen

Ultiem ontspannen

Waar elke ondernemer behoefte aan heeft, is ontspannen. Ook als werken je hobby is, je het liefst op kantoor woont, ontspanning is een must in een druk ondernemersbestaan.

Er zijn zoveel verschillende manieren om te ontspannen, ik deel er een aantal met je, doe er je voordeel mee!

Workation

Ga er lekker op uit. Hou je van wandelen, combineer dit dan. Hou je van de zon ga voor zon zekerheid naar het buitenland. Hou rekening met een aantal dingen:

  • Maak een planning wanneer je werkt en wanneer je vrij bent, dus vakantie hebt (hou die planning ook aan).
  • Laat klanten weten dat je beperkt bereikbaar bent en vermeld hoe je wilt dat ze contact met je opnemen.
  • Hou je van strand, zorg dan voor een accommodatie aan het strand (zodat je niet je kostbare tijd kwijt bent aan reizen).
  • Zorg dat je je deadlines haalt voor een goed gevoel.

Heb je zelf geen tijd om uit te zoeken waar je heen wilt, wat er in de buurt te doen is en wat het beste restaurant in town is? Besteed dit dan uit. Mensen genoeg die jou willen helpen.

Wandelen

Wandelen wordt tegenwoordig veel gedaan. Tijdens de lock down was er weinig te doen, maar wandelen kan altijd. Stippel een aantal routes uit, die je altijd al had willen lopen en plan ze in. Moet je ervoor reizen? Pak eventueel de trein zodat je onderweg nog wat taken af kan ronden, zonder dat je heel veel tijd verliest. Nodig een ‘collega’ ondernemer mee om tijdens het wandelen te kunnen sparren over de bizz. Je kan ook nog een hond lenen!

Wellness

Onmogelijk dat je niet kan ontspannen in de wellness. Hou je niet van de sauna? Ga dan lekker voor een aantal behandelingen, neem een boek mee om in de stilteruimte te kunnen lezen en doe ondertussen een dutje. Alles op jouw eigen tempo. Kies voor een sauna in de buurt als je niet heel veel uurtjes tijd hebt, kies voor iets nieuws als je wel de tijd hebt. Tijd maken, I know, maar soms komt het spontaan op en dan heb je vast een goede wellness bij jou in de buurt. Ga je wat verder weg check dan ook gelijk de lokale restaurants om jezelf te verwennen met een goed diner.

Slapen

Dit is zo’n goeie! Als je het nodig hebt, plof dan even op de bank neer, met een kleedje. Ontspan, rust uit, maar zet wel een wekkertje. Niet te lang slapen, want dan heb je er ’s avonds last van (not me). Het is bewezen dat 8 uur achter elkaar werken niet heel effectief is. We kennen allemaal de after lunch dip wel. Zorg dus dat je rust neemt als je het nodig hebt, als je lichaam erom vraagt. Daarna heb je namelijk weer genoeg energie!

Sporten

Niet voor iedereen weggelegd hè? Maar eerlijk is eerlijk, soms heb je geen zin om te sporten, maar ben je geweest dan is het toch lekker. Voor veel mensen is sporten dan ook echt ontspanning. Weet je niet wat je leuk vindt? Een teamsport is sowieso goed voor de sociale contacten. Of je van balsporten houdt? Dat moet je gewoon ervaren. Ga een aantal sporten eens proberen, er komt vanzelf een goede match op je pad. Naast dat het ontspanning is, geeft het veel voldoening en is het ook nog eens heel goed voor je lijf!

Elk persoon is anders dus heeft ook ergens anders behoefte aan. Je hoeft je niet rot te voelen als je niet van sporten houdt, maar liever een taart bakt als je wilt ontspannen. Dat mag gewoon! Schrijven is er trouwens ook nog eentje. Kan zo ontspannend werken. Ik heb je nu alvast wat tips gegeven, maar ga zelf ook eens aan de slag. Het gaat erom dat je geniet, tijdens het werk, maar ook in je vrije tijd, zonder dat je steeds aan je werk denkt. Creatief bezig zijn, is voor velen ook een goede manier om te ontspannen: tekenen, schilderen, haken, breien, noem het maar op.

Genoeg keus!

Heb je iets te veel taken te doen op een dag, waardoor je het lastig vindt om te ontspannen? Dan is het tijd zaken uit te besteden. Daar heb ik ook een blog over geschreven (joehoe) – zie hier.

Nog meer leuke blogs!

Succesvol ondernemen op jouw voorwaarden!

Een bedrijf starten is een mooie manier om bijvoorbeeld financiële vrijheid te krijgen en om te bepalen wanneer jij wil werken. Jouw eigen regels gelden! Maar er is meer voor nodig dan alleen ambitie. Met de juiste investeringen, strategieën en plannen kan iedereen...

Blog
dec 29, 2022

Waarom ik ga voor duurzame bedrijven

Een duurzame samenwerking is voor mij dus samenwerken voor de lange termijn plus samenwerken met groene bedrijven. Bedrijven die iets bijdragen aan deze planeet. Het valt niet mee om als individu het goede te doen. We worden zo misleid, etiketten die niet leesbaar...

Blog
dec 12, 2022

FUCK High end

Wat is het waard, high end. Het betekent zoveel als dat je voor jouw dienst een forse prijs kan vragen, want je levert immers een partij waarde waar je u tegen zegt. Mijn bescheiden mening is dat high end niet meer is dan wat andere ondernemers ook aanbieden....

Blog
okt 4, 2022

Waar haal jij de inspiratie voor je social media vandaan?

Inspiratie is een ding. Je hebt het vaak niet als je het nodig hebt, omdat je al veel te lang geen post meer hebt geplaatst op je social media kanalen. Je baalt, maar hoe harder je baalt, het wordt er niet beter op. Inspiratie kan je niet echt dwingen, of eigenlijk...

Blog
sep 8, 2022