Hoe te dealen met sociale media?

Een interessant platform, waar je veel mee kan bereiken, maar er is ook zeker een keerzijde. Zo’n keerzijde die je heel persoonlijk kan opvatten, waar je wakker van ligt en die jouw manier van werken kan beïnvloeden.

Een top medium om je aanbod te presenteren, jezelf te laten zien en jouw kennis en expertise te kunnen delen. Je kan op social media je netwerk uitbreiden waardoor connecties van connecties jou ook zien. Aanbevelingen van jouw klanten kun je delen, zodat prospects een mening kunnen vormen.
Voor ons, als pleps, doen wij op dit medium ons werk, we halen ons klanten hier vandaan en delen veel van ons dagelijks leven. Ieder doet dit op haar eigen manier.

Ben je een BN’er dan wordt het ingewikkelder. Je bent een steeds makkelijker prooi aan het worden. Krijgt er eentje lucht van iets, nagetrokken of niet, dan ligt jouw verhaal op straat, op een hele lange straat. Dan wordt er gezegd: waar rook is, is vuur? Waarom? Was jij erbij? We doen zo makkelijk aannames, als het in de media staat, zal er wel een kern van waarheid inzitten. Maar is dat ook echt zo? We geven niet echt vaak het voordeel van de twijfel. Daardoor worden veel carrières om zeep geholpen, zonder dat iemand daar ook maar een beetje invloed op heeft, de mening is gevormd.

Zelf kan ik ook verdrietig worden van lelijke comments onder mijn berichten. Ik werk hard, zo hard als ik zelf wil, dat wel, maar wat ik deel, komt uit mijn dagelijks leven. Ik probeer te delen, zodat andere ondernemers wat hebben aan mijn tips, maar ook aan mijn ervaringen. Ik doe het omdat ik het leuk vind, trots ben op wat ik doen, trots ben op de samenwerkingen die ik heb.

Slechts één negatieve reactie kan dit verpesten. Dan zit je toch apart in elkaar? De mooie reacties en support van mede-ondernemers wegen toch veel zwaarder. Die ene lelijke reactie, lekker boeien. Maar toch, de eerste keer verwijderde ik direct de post. Je hebt amper volgers, je krijgt geen likes, hoe kan jij deze tips geven. Onduidelijke accounts, die blijkbaar het idee achter een zakelijk account niet begrijpen.
Er is veel poeha op social media, met name op Instagram. De filters zijn niet aan te slepen en de één is nog succesvoller dan de ander… Maar is het ook echt zo? Is iedereen oprecht en eerlijk?

Ik prik er wel doorheen, niet iedereen, komt vanzelf. Mij gaat het erom dat ik doe wat ik wil doen, dat ik kan delen wat ik wil, zodat ik andere ondernemers kan helpen, inspireren en motiveren.

Laat zo’n lelijke reactie je niet tegenhouden, je weet zelf wel beter! Zoek steun bij de juiste personen en ga weer lekker door. Klaag even bij een mede-ondernemer. Vaak reageer ik niet echt onder zo’n reactie, het slaat nergens op en diegene heeft waarschijnlijk niets beter te doen. Ik probeer echt mijn energie er niet meer aan te verspillen. Gaat niet altijd goed, vaak wel. Ook omdat ik weet dat ik het goed doe!

Want je doet waar je goed in bent en dat mag gezien worden ❤️

Nog meer leuke blogs!

Succesvol ondernemen op jouw voorwaarden!

Een bedrijf starten is een mooie manier om bijvoorbeeld financiële vrijheid te krijgen en om te bepalen wanneer jij wil werken. Jouw eigen regels gelden! Maar er is meer voor nodig dan alleen ambitie. Met de juiste investeringen, strategieën en plannen kan iedereen...

Blog
dec 29, 2022

Waarom ik ga voor duurzame bedrijven

Een duurzame samenwerking is voor mij dus samenwerken voor de lange termijn plus samenwerken met groene bedrijven. Bedrijven die iets bijdragen aan deze planeet. Het valt niet mee om als individu het goede te doen. We worden zo misleid, etiketten die niet leesbaar...

Blog
dec 12, 2022

FUCK High end

Wat is het waard, high end. Het betekent zoveel als dat je voor jouw dienst een forse prijs kan vragen, want je levert immers een partij waarde waar je u tegen zegt. Mijn bescheiden mening is dat high end niet meer is dan wat andere ondernemers ook aanbieden....

Blog
okt 4, 2022

Waar haal jij de inspiratie voor je social media vandaan?

Inspiratie is een ding. Je hebt het vaak niet als je het nodig hebt, omdat je al veel te lang geen post meer hebt geplaatst op je social media kanalen. Je baalt, maar hoe harder je baalt, het wordt er niet beter op. Inspiratie kan je niet echt dwingen, of eigenlijk...

Blog
sep 8, 2022